Announcement

Collapse

7 Year´s FREAKTAB

See more
See less

NAND Chip Mask ROM Mode Short Location

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    A little help for mxq pro+?

    Comment


    • #17
      Originally posted by manthes View Post
      A little help for mxq pro+?
      Considering the board is the same as the Mecool KM8 P, I went through the pins on the left hand side of the Samsung Emmc (starting from the top) and it worked

      Comment


      • #18
        Thanks. It worked but i had to use also toothpick

        Comment


        • #19
          Hi manthes ,

          good nice to hear your Box is back.

          greetings

          gefattern

          Comment


          • #20
            I own a Tronsmart Telos, and I get on USB Burning Tool "[HUB3-12][Err]--[0x30201004]UBOOT/Disk initialize/Send command/Error result", making it a useless box, owing to the fact the nand chip is a Samsung KLMAG2WEMB-B031, i guess I have to short pin17-18, do I need to use a toothpick on reset button also?

            Since we only have 2 hands, how to manage to do both things?

            I guess owing to the fact is on the left side of the EMMC should be the ones on the picture?

            Click image for larger version

Name:	Sem Título.png
Views:	1
Size:	262.4 KB
ID:	666816

            Comment


            • #21
              Plase, some can help me to find the PINS of my z28? Thanks

              Comment


              • #22
                Originally posted by alejandrocamu View Post
                Plase, some can help me to find the PINS of my z28? Thanks
                Hi ,

                open your Eyes and look "Magendanz" gave you the Answer a Month ago . Wasted my Time for nothing .

                no gr..... / gefattern

                Comment


                • #23
                  Click image for larger version

Name:	596a97b12b32f_maskrommode.thumb.jpg.53d784eefdf94633d4dbda3a560ddfd2.jpg
Views:	1
Size:	133.8 KB
ID:	669657 z28 mask mode
                  Many devices now mk902ii/Shield/Mk68 /Ugoos/neox5/minix5 (yes they still work lol) mk80 no it doesnt work lol.

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by scooter2014 View Post
                    Click image for larger version

Name:	596a97b12b32f_maskrommode.thumb.jpg.53d784eefdf94633d4dbda3a560ddfd2.jpg
Views:	1
Size:	133.8 KB
ID:	669657 z28 mask mode
                    Hi Scooter , this is not the same PCB as he has different , i know the Page of this Pic. here :

                    https://forum.armbian.com/index.php?...z28-rk3328-18/

                    he has a 2/16 Box . He has this PCB :

                    http://freaktab.com/forum/tv-player-...miracast/page7

                    and made a third Topic that i deleted after i found this , that he ask a Month earlier .

                    greetings / gefattern

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by gefattern View Post

                      Hi Scooter , this is not the same PCB as he has different , i know the Page of this Pic. here :

                      https://forum.armbian.com/index.php?...z28-rk3328-18/

                      he has a 2/16 Box . He has this PCB :

                      http://freaktab.com/forum/tv-player-...miracast/page7

                      and made a third Topic that i deleted after i found this , that he ask a Month earlier .

                      greetings / gefattern
                      finally i connect it, the pins its like the photo but when i connect it, windows sound but appear the message that say dont recognice it. and android tool dont detect it

                      Comment


                      • #26
                        Hmmmm driver issue maybe? Hmm strange but seem like on right track with pins
                        Many devices now mk902ii/Shield/Mk68 /Ugoos/neox5/minix5 (yes they still work lol) mk80 no it doesnt work lol.

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by scooter2014 View Post
                          Hmmmm driver issue maybe? Hmm strange but seem like on right track with pins
                          finally it recognice, it was because it was in usb 3.0...

                          but new problem, both prgrams (android tool and rkbatch tool) message error:

                          -Download bot start
                          -Download bot fail

                          do u know what it is?
                          Attached Files

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by alejandrocamu View Post

                            finally it recognice, it was because it was in usb 3.0...

                            but new problem, both prgrams (android tool and rkbatch tool) message error:

                            -Download bot start
                            -Download bot fail

                            do u know what it is?
                            maybe it is better to first try to make a bootable SDcard and boot first from SD ,

                            maybe it is later possible to unbrick your Box , i think the "bootloader" in FW or

                            the one on the Box is wrong or bricked . gefattern

                            Comment


                            • #29
                              Hi again ,

                              try the "switch" Button before flash , report / gefattern

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by gefattern View Post
                                Hi again ,

                                try the "switch" Button before flash , report / gefattern
                                yes, finally it works, i install the official rom but i still havent the rom option... when i tuyn on it, it turn off automatically...

                                Comment

                                Working...
                                X